Ons verhaal

Nala elfje logo

Wie is Nala?

Deze sprookjes website heet Natural Nala. Maar wie is Nala? Ik zal het uitleggen. Nala is mijn inspiratie elfje. Wanneer ik jouw verhaal mag schrijven, dan heb je wat gegevens over je kindje ingevuld. Dat zijn allemaal maar lettertjes op papier. Maar de verhalen die ik schrijf, zijn levendig. Daar komt Nala voor te pas! Wanneer ik alle lettertjes op papier lees, vliegt Nala uit het raam, helemaal naar jouw kindje toe. Daar gaat ze rond kijken en leeft ze mee in jullie wereld. Nala probeert de wereld te bekijken door de ogen van jouw kindje. Wanneer dat is gelukt, komt ze terug mijn kant op vliegen. Dan gaat Nala op mijn schouder zitten en fluistert ze alle ideetjes in mijn oor terwijl ik ze opschrijf.

Wie is Yva?

Dat ben ik! De schrijfster en foto editor van magische sprookjesverhalen. Schrijven en fotografie zijn altijd al mijn passie geweest. Maar het schrijven van kinderverhalen, daar ben ik pas mee begonnen nadat ikzelf kinderen kreeg. Het begon zo: Toen ik nog een klein meisje was, vertelde mijn vader leuke verhalen die hij zelf bedacht. Verhalen van sprookjesland over kaboutertjes en trollen. Nu ik zelf kinderen heb, vroeg ik hem of hij toevallig ooit een boek had geschreven over sprookjesland. En zo is het begonnen. Opa begon te schrijven en al gauw ging ik meedoen. Voor we het wisten hadden we al boeken vol!

Elke avond voordat mijn kinderen gaan slapen, lees ik een sprookje voor. Mijn dochter en man vinden het ook leuk om soms een verhaal te bedenken die zich afspeelt in de sprookjes wereld van de kaboutertjes. En soms wanneer we ergens wandelen kijken we of we toevallig elfjes zien vliegen of trollen kunnen vinden. De hele wereld is onze inspiratiebron.

Mijn kinderen en andere familieleden en vrienden zitten verwerkt in de verhalen die opa en ik samen schrijven, iedereen heeft een eigen sprookjes karakter: Prinsen, Prinsessen, Koningen en Keizers, Magische Feeën en Wensvlinders… En wat leek het me een leuk idee om deze ervaring ook met andere kinderen te kunnen delen! Zo is Natural Nala bedacht. Nala, mijn inspiratie elfje, en ik schrijven gepersonaliseerde verhaaltjes met jouw kind in de hoofdrol.

Ons verhaal
Ons verhaal

”Geniet van elke dag en glimlach!”